Albert Einstein schijnt het lang geleden al gezegd te hebben:

“Als je doet wat je altijd al deed, krijgt je wat je altijd al kreeg”.

Als je gaat solliciteren is het niet anders: als je steeds hetzelfde CV of dezelfde motivatiebrief stuurt en steeds weer een afwijzing krijgt dan heb je iets te doen. Als je van de 10 keer dat je solliciteert wordt 8 keer wordt uitgenodigd, dan weet je dat er met je CV niks mis is. Maar krijg je steeds weer een afwijzing, dan weet je één ding zeker: je CV sluit onvoldoende aan bij wat er in de vacaturetekst wordt gevraagd.

Wist je dat het slim is om steeds weer je CV te checken en aan te passen op de vacature waar je op solliciteert?

De gemiddelde recruiter kijkt zo’n 8 seconden naar je CV. Wat zeg je Astrid? 8 seconden? Ja, 8 seconden om te checken, zie ik een aantal aanknopingspunten om er meer aandacht aan te besteden.

Natuurlijk, dit is misschien wel achterhaalde informatie, van toen de arbeidsmarkt nog niet zo krap was. Maar toch… ik hoor nog steeds van kandidaten die solliciteren op een baan die niet meteen aansluit bij hun werkervaring en dus bij hun CV. En die dus keer op keer een afwijzing ontvangen.

Mijn tip: check je CV en pas aan waar mogelijk, zorg dat die ander nieuwsgierig naar je wordt en je uitnodigt voor een gesprek. En misschien nog wel belangrijker: bel voordat je je CV stuurt en vraag waar ze precies naar wie ze op zoek zijn. Vertel kort wat jij te bieden hebt en vraag of dat overeenkomt met het gewenste profiel van de kandidaat die ze willen hebben. Daarmee kun je jezelf allereerst al profileren (wat ik overigens een wat rot woord vind, maar bij gebrek aan beter gebruik ik het toch maar even). Bovendien kun je checken of je je de moeite om te solliciteren kunt besparen. En jezelf dus ook de teleurstelling voor de volgende afwijzing kunt besparen.

Win win als je het mij vraagt.

Gelukkig dwingt de krappe arbeidsmarkt werkgevers om op een andere manier naar kandidaten te kijken. Daarmee ben je als kandidaat in het voordeel. En toch… ook ik ervaar, bij de werkgevers waar ik als HR business partner voor werk, dat er nog altijd gekeken wordt naar een CV vanuit de achterliggende vraag: zie ik hier een profiel iemand die interessant voor ons kunnen zijn. En dan is simpelweg klikken op de knop solliciteren op LinkedIn alleen toch vaak niet voldoende, ook niet in een arbeidsmarkt waarin de kandidaat de betere positie heeft.

Kortom

Als je wilt opvallen en succesvol wilt zijn in je sollicitaties, moet je meer doen dan alleen je CV sturen. Check je CV regelmatig en pas het aan op de vacature waar je op solliciteert. Bel voordat je je CV stuurt naar het bedrijf en vraag naar het gewenste profiel van de kandidaat. Hiermee kun je jezelf profileren en voorkom je teleurstellingen bij afwijzingen. Hoewel de arbeidsmarkt momenteel gunstig is voor sollicitanten, kijken werkgevers nog steeds kritisch naar CV’s en zoeken ze naar kandidaten die interessant voor hen zijn. Dus zorg ervoor dat je jezelf onderscheidt en de aandacht trekt van recruiters.